Druhý recept od Elišky je tu a dnes nám ukáže, jak si upéct zdravější formu perník. Fotografie vypadají úžasně, tak šup do toho!

Co potřebujeme?

  • 48g mleté ovesné vločky
  • 24g vanilkový protein
  • 24g strouhaného kokosu
  • 1ks vejce
  • 169g jogurt ( odtučněný řecký Milko)
  • 79g nastrouhaného jablka
  • 10g kakao
  • 1/2 čj perníkového koření
  • 20g 90% čokolád

Postup:

  • Všechny suroviny, kromě čokolády a trošky kokosu, které si necháme na vrch perníku, smícháme. (Není třeba dělat se sněhem.)
  • Vzniklé těsto nalijeme do malé formy, vyložené pečícím papírem a dáme péct na cca 25min při 180°C.
  • Na vychladlý korpus pak natřeme rozehřátou čokoládu ( u vysokoprocentní čokolády doporučuju spíš ve vodní lázni, než v mikrovlnce, aby se nespálila.) a posypeme zbylým kokosem.
  • Rychlá, jednoduchá mňamka, která zasytí od snídaně do oběda 😉. Můžete si samozřejmě upravit množství podle sebe a stejně tak ho nemusíte sníst hned naráz jako já 😁. Nicméně, v pracovním provozu, kdy se stíhám obvykle jen ráno nasnídat a pak jít na oběd, až tak kolem jedné hodiny je takhle volba pro mě ideální 😊