Tenhle recept není žádná novinka, ale třeba oceníte pár tipů k jeho přípravě 😊. Elišce osobně nějakou chvíli trvalo, než vychytala poměry těsta tak, aby z něj vznikly palačinky a ne roztrhané cosi 😎.

Co potřebujeme?

  • 200g banánu ( cca 2 menší )
  • 4 ks vejce
  • skořice
  • tvaroh ve vaničce
  • čokoláda 2 kostičky
  • ořechy

Postup:

  • Použijeme cca 150g banánu ( 1 a 1/2), který rozmačkáme vidličkou, ( ideální je mít zralejší banány) nepoužívejte k tomu tyčový mixér, banány budou sice krásně do hladka rozmixované, ale vzniklé těsto bude mít moc „řídkou“ konzistenci a pravděpodobně se vám pak na pánvi bude trhat.
  • K rozmačkanému banánu přidáme skořici, vejce a vyšleháme opět jen pomocí vidličky.
  • Na mírně rozpálenou pánev lehce potřenou olejem přelijeme polovinu těsta. Banačinky budou poměrně „tlusté“ a to chceme, ptz si tím zajistíme větší pravděpodobnost, že se nepotrhají.
  • V momentě, kdy přestane být těsto i z vrchu banačinky tekuté, je ideální čas ji opatrně otočit a už jen chvíli dodělat z druhé strany.
  • Ještě na teplou banačinku dáme doprostřed kostičku čokolády, necháme chvíli rozpustit a následně ji rozetřeme po celé ploše.
  • Na náplň pak použijeme tvaroh, který si můžete třeba odladit medem nebo jiným sladidlem.
  • Doprostřed pak položíme zbylý banán, banačinku ohneme po okrajových částech a zarolujeme.
  • Navrch pak ozdobíme ořechy a skořicí.
    Dejte vědět jak se vám povedly 🙂